SOFT galleri //
Norske tekstilkunstnere

Rådhusgaten 20
0151 Oslo

tlf: +47 22 33 59 82

E-postadresser:

formidling[att]softgalleri.no

Åpningstider:
Tirsdag-fredag: 12-17
Lørdag-søndag: 12-16
Mandager stengt

Galleriet er stengt i jule- og påskeferie, samt hele juli måned hvert år.
Følg oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

Aktuelt: Kunngjøringer


Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger - Kunsthall Stavanger Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger - Kunsthall Stavanger

Kunsthall Stavanger har gleden av å presentere Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger, en vandreutstilling som markerer Norske tekstilkunstneres (NTK) 40-årsjubileum. Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger henter tittelen sin fra et verk av Gunvor Nervold Antonsen. Frem til 2007 hadde NTK en tiger som logo, et symbol på styrke og en felles identitet for tekstilkunstnerne.


Ledig stilling som 50% formidlingskonsulent i Norske Tekstilkunstnere/SOFT galleri Ledig stilling som 50% formidlingskonsulent i Norske Tekstilkunstnere/SOFT galleri


Norske Tekstilkunstnere støtter #Kunstneroppropet Norske Tekstilkunstnere støtter #Kunstneroppropet

Torsdag 26. oktober klokken 15.00 blir det markering foran Stortinget, der alle er invitert og velkomne til å vise at de ønsker å styrke kunstnerøkonomien for dagens og fremtidens kunstnere. Vi markerer med «Skrik»-masker etter Edvard Munchs maleri og politikere er invitert til å holde appeller. Det vil også holdes markeringer over hele landet – så følg med der du bor.


SOFT moments: Talking materials – tekstilenes tale SOFT moments: Talking materials – tekstilenes tale

Lørdag 4. november kl. 13 ønsker Trøndelag Senter for Samtidskunst velkommen til samtale mellom tekstilkunstnerne Anne Biringvad, Line Solberg Dolmen og kunstkritiker og skribent Lars Elton.


Artist Residency 2018 Artist Residency 2018

Artist residency 2018 at Søndre Green farm, Noresund, Norway. For artists who work with textile media


UTLYSNING: Kunstneropphold 2018 ved Søndre Green gård. UTLYSNING: Kunstneropphold 2018 ved Søndre Green gård.

Søknadsfrist 15. januar 2018
Oppholdsperiode: søndag 5. august – søndag 2. september 2018


Søknad om utstillingsplass SOFT galleri 2019 Søknad om utstillingsplass SOFT galleri 2019


SOFT moments SOFT moments

Velkommen til SOFT moment på Buskerud Kunstsenter
– en presentasjon av kunstneroppholdet på Søndre Green gård


Velkommen til åpen dag på Søndre Green gård. søndag 27. august! Velkommen til åpen dag på Søndre Green gård. søndag 27. august!

NTK kjører GRATIS buss fra Oslo Sentrum kl 10.00 med retur kl 15.30 fra gården.


Til far Til far

Av Anne Tveit Knutsen
Videoarbeid på skjerm på Oslo S ved nedgangen til T-banen.

Visningsperiode: 30.6.2017 - 25.10.2017


Soft Spot Soft Spot

av Sidsel Palmstrøm, Johanne Lund Ness, Malfridur Adalsteinsdottir og Hanne Øverland

Visningsperiode: 30.6.2017 - 25.10.2017
Oslo S, utvendig fasade, sjøsiden av Flytogterminalen.


SOFT moments: Botanikk og broderi SOFT moments: Botanikk og broderi

Velkommen til kunstnersamtale og broderiworkshop i Kristine Fornes` utstilling GARDENESQUE GARDENING på Trafo Kunsthall.


Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere

Kari Steihaug presenterer sin utstilling Syersken i Trastevere. Velkommen til en uformell samtale i SOFT galleri, søndag 26. mars kl 14 - 15.


Kunstnersamtale: Margrethe Kolstad Brekke og Kirsti Willemse Kunstnersamtale: Margrethe Kolstad Brekke og Kirsti Willemse

Velkommen til kunstnersamtale med Margrethe Kolstad Brekke, rundt hennes bidrag til utstillingen «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger». Kolstad Brekke gikk ut master fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2014. Samtalen finner sted på Kunstnerforbundet: Søndag 26. mars kl.12-13


TKANKA! Polsk innflytelse på norsk tekstilkunst. TKANKA! Polsk innflytelse på norsk tekstilkunst.

Velkommen til en samtale omkring den polske innflytelsen på norsk tekstilkunst.
Kunstnerforbundet torsdag 27. april kl 16 -18


Det store mjuke øyeblikk på Finnskogen Det store mjuke øyeblikk på Finnskogen

Norske Tekstilkunstnere (NTK) feirer 40 års jubileum gjennom hele 2017 med flere utstillinger og arrangementer rundt om i landet. Årets Finnskogutstilling på Røgden Bruk vil vise mangfoldet innen norsk tekstilkunst.


Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger

Det er 40 år siden fagorganisasjonen Norske tekstilkunstnere (NTK) ble stiftet, og dette markeres med en jubileumsutstilling produsert i samarbeid med Kunstnerforbundet. Utstillingen fyller hele Kunstnerforbundet i perioden 24. mars - 30. april 2017.

Gunvor Nervold Antonsen fremfører performancen: Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger, på åpningskvelden i Kunstnerforbundet.


SOFT galleri fyller 10år!! SOFT galleri fyller 10år!!

Vi feirer 10års jubileum med kunstnersamtale på SOFT galleri torsdag 1. desember 2016 kl 18:00 -20:00


Festival i Kvadraturen: Danseforestillinger / Grums Visiting Festival i Kvadraturen: Danseforestillinger / Grums Visiting

Velkommen til Festival i Kvadraturen:
Danseforestillinger / Grums Visiting

Søndag 27.november kl 12:00-15:00Velkommen til finissage med samtale mellom Marte Edvarda Tidslevold og kurator Kjersti Solbakken Velkommen til finissage med samtale mellom Marte Edvarda Tidslevold og kurator Kjersti Solbakken

Velkommen til finissage med samtale mellom Marte Edvarda Tidslevold og kurator Kjersti Solbakken, søndag 20. november kl 14 -15.


Velkommen til boklansering: Velkommen til boklansering:

Tekstilkunst i Norge
av Randi Nygaard Lium


Tid: Torsdag 17. november kl. 15
Sted: SOFT Galleri / Norske tekstilkunstnere
Rådhusgata 20, Oslo


SOFT moments: Buskerud Kunstsenter 6. november kl 14 SOFT moments: Buskerud Kunstsenter 6. november kl 14

Norske tekstilkunstnere (NTK) og Buskerud Kunstsenter har gleden av å ønske velkommen til SOFT moments med kunstnersamtale søndag 6. november kl 14.00.


Utlysning: SOFT moments 2017 Utlysning: SOFT moments 2017

Norske Tekstilkunstnere ønsker å feire NTKs 40 år gjennom hele 2017 og involvere flest mulig av våre medlemmer og andre kunstnere som arbeider med tekstile medier.


Velkommen til SOFT moments: SØRLANDETS KUNTSMUSEUM Velkommen til SOFT moments: SØRLANDETS KUNTSMUSEUM

Sted: Sørlandets Kunstmuseum, Skippergata 24 B, Kristiansand.
Tid: Torsdag 27.oktober 2016 kl 13


Open Call: Hylle søker tekstil i miniatyr Open Call: Hylle søker tekstil i miniatyr


NORSKE TEKSTILKUNSTNERE 40 ÅR (1977–2017) JUBILEUMSUTSTILLINGEN FINNER STED I HELE KUNSTNERFORBUNDET 24. MARS – 30. APRIL 2017 SAMARBEID MELLOM NORSKE TEKSTILKUNSTNERE OG KUNSTNERFORBUNDET


UTLYSNING: KUNSTNEROPPHOLD 2017 VED SØNDRE GREEN GÅRD UTLYSNING: KUNSTNEROPPHOLD 2017 VED SØNDRE GREEN GÅRD

KUNSTNEROPPHOLD 2017 VED SØNDRE GREEN GÅRD, NORESUND FOR KUNSTNERE SOM ARBEIDER MED TEKSTILE MEDIER

Søknadsfrist 15/1 2017
Oppholdsperiode: søndag 6. august – søndag 3. september 2017


Åpen Dag på Søndre Green gård, lørdag 27. august Åpen Dag på Søndre Green gård, lørdag 27. august

Kunstneropphold ved Søndre Green gård, Norefjell, Krødsherad kommune.

Norske tekstilkunstnere (NTK) og Kristin Lindberg ønsker velkommen til Åpen Dag på Søndre Green gård, lørdag 27. august. Her vil det aller første, og dermed historiske, kunstneroppholdet ved gården bli presentert.


I 2015 gikk NTK sammen med Kristin Lindberg, innehaver av Søndre Green gård og selv tekstilkunstner, og opprettet et kunstneropphold ved Søndre Green gård. Prosjektet ble godt mottatt av både Krødsherad Kommune og Buskerud Fylke som støttet tiltaket slik at vi allerede i 2016 kunne sende de aller første kunstnerne til gården.
Det er fire kunstnere som har blitt juryert inn av styret i NTK som bor sammen på gården i fire uker. Dette er fire ulike kunstnere, men som har tekstilen som sitt utgangspunkt felles. NTK har med dette ønsket å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet.

På Åpen Dag inviteres publikum inn til et unikt møte med møte med fire ulike kunstnere på en kulturhistorisk plass. De fire kunstnerne er: Kristin Sæterdal (N), Maia Birkeland (N), Hrafnhildur Halldorsdottir (IS) og Christina René (DK). Arbeidene deres spenner fra billedvev med motiver fra Sci-fi, tekstilbaserte skulpturer og installasjoner samt performance.


Kunst i Oslo i samarbeid med Røde Kors Kunst i Oslo i samarbeid med Røde Kors

Oslo Kunstforening har sammen med Tegnerforbundet og Nasjonalmuseet tatt initiativ til «Kunst i Oslo» som er et samarbeid med Røde Kors om fri entré til grupper som er i en integreringsfase. Totalt er 19 museer og kunsthaller i Oslo med i denne ordningen.

-Det er ikke så viktig om man er interessert i kunst, det viktige er å bli ønsket velkommen, sier Marianne Hultman, Kunstnerisk og daglig leder for Oslo Kunstforening.

Billettene vil være tilgjengelige via aktivitetene i Oslo Røde Kors, som for eksempel Flyktningguiden og Stella – Røde Kors kvinnesenter. Fribillettene leveres i kassen eller resepsjonen i muséene og kunsthallene som inngår i Kunst i Oslo.

- I Røde Kors er vi opptatt av at integrering skjer når man snakker sammen. Felles kulturelle opplevelser gjør at man blir bedre kjent med hverandre og byen. «Kunst i Oslo» vil åpne nye arenaer for aktivitetene våre og for noen vil det kanskje være et første møte med kunst, sier Ane Sunde, avdelingsleder for Frivillighet og samfunn i Oslo Røde Kors.

Oslo Røde Kors driver langsiktig integreringsarbeid for å gi migranter nye nettverk og økt kunnskap om språk, kultur og samfunn. Flyktningguiden kobler flyktninger og innvandrere med osloborgere som kan være en støtte på veien inn i det norske samfunnet. De som kobles får tips om ulike ting de kan gjøre sammen, for eksempel kino, kafé, turer eller museumsbesøk. Alle som bosettes i Oslo får tilbud om en frivillig flyktningguide.

-Vi håper dette er begynnelsen på et langsiktig samarbeid mellom Røde Kors og visningsstedene for «Kunst i Oslo», sier Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør samtidskunst Nasjonalmuseet.


ARTIST RESIDENCY ARTIST RESIDENCY

ARTIST RESIDENCY 2017 AT SØNDRE GREEN FARM, NORESUND, NORWAY
FOR ARTISTS WHO WORK WITH TEXTILE MEDIA


Application deadline: 15 January 2018
Residency period: Sunday, 5 August – Sunday, 2 September 2018


KUNSTNEROPPHOLD KUNSTNEROPPHOLD

Kunstneropphold 2018 ved Søndre Green gård.
-for kunstnere som arbeider med tekstile medier


Søknadsfrist 15. januar 2018
Oppholdsperiode: søndag 5. august – søndag 2. september 2018


SOFT moments på Tag Team Studios 29.05 - 31.05. 2015. SOFT moments på Tag Team Studios 29.05 - 31.05. 2015.

SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. Det skal være lokale kunstneres prosjekter og skal kunne foregå på mange arenaer, ikke bare kunstarenaen. Dette er rammen for prosjektet.


Ledig stilling som 50% formidlingskonsulent i Norske Tekstilkunstnere/SOFT galleri

Norske Tekstilkunstnere (NTK) søker ny formidlingskonsulent i en 50% stilling.


The Cordis Trust Prize for woven Tapestry 2015,

Ann Naustdal mottok The Cordis Trust Prize for woven Tapestry på åpningen av Visual Arts of Scotlands årlige utstilling. VAS;T 2015, Royal Scottish Academy, Edinburgh.


Nordic Award in Textiles 2015 Nordic Award in Textiles 2015

Stiftelsen Fokus Borås ger Nordic Award in Textiles 2015 till den norska bildkonstnären
Gunvor Nervold Antonsen.


Anmeldelse av utstillingen Unidentified Objects

Anmeldelse av utstillingen Unidentified Objects

http://www.osloby.no/oslopuls/kunst_og_scene/Unidentified-Objects-Oppdatert-raritetskabinett-7857199.html


SOFT galleri i julen

I perioden 22. desember til 1.januar vil galleridøren være stengt. Deler av installasjonen SPRANG kan da oppleves fra gateplan utenfor galleriet.


Velkommen til kunstnermøte i SOFT galleri.

Lørdag 6. desember kl. 14:30 til 15:30.

På lørdag får publikum mulighet til å møte kunstnerne bak installasjonen SPRANG på SOFT galleri. Maia Urstad og Hilde Hauan Johnsen gir en kort introduksjon til kunstverket etterfulgt av spørsmål fra publikum.

Dette er en god mulighet til å oppleve utstillingen, og få svar på spørsmål som angår både de kunstneriske og teknologiske aspektene ved installasjonen.

Vi anbefaler varmt dette tilbudet som et meningsfullt og berikende innslag i desembermørket.

Arrangementet er gratis - hjertelig velkommen.


Kunst i Kvadraturen - gallerirunde på lørdag.

Kunst i Kvadraturen - gallerirunde på lørdag.

Gratis gallerirunde med omvisninger i kvadraturen lørdag 15. november.
Møt opp på RAM galleri kl. 13.30.


Søknad om utstillingsplass

Frist for å søke om utstillingsplass ved SOFT galleri i 2016 er 1. desember 2014.

Galleriets kunstneriske råd har juryeringsmøte én gang i året, medio februar.

Vi ønsker å motta digitale søknader i pdf-format (kun ÈN pdf pr. søknad innholdende tekst, bilder, etc.) til adressen: .(JavaScript must be enabled to view this email address), og søknaden må inneholde:

-kort beskrivelse av kunstnerisk virksomhet
-cv
-beskrivelse av verk / prosjekt
-bilder av aktuelle verk / prosjekt
-bilder av tidligere verk
-evt. spesielle krav til transport, forsikring, montering o.a.


Velkommen til gallerirunde med Kunst i Kvadraturen.

Velkommen til gallerirunde med Kunst i Kvadraturen.

Lørdag 18. oktober.
Møt opp på RAM galleri på Bankplassen kl. 13:30.
Kunsthistoriker Kristine Fresvig guider publikum gjennom utstillingene, runden er gratis.
Velkommen!


By og broderi - Oslos skjulte mytologi over og under prospektet. Kunstnersamtale og workshop.

By og broderi - Oslos skjulte mytologi over og under prospektet. Kunstnersamtale og workshop.

SOFT galleri torsdag 9. oktober kl 17:30 - 19:30.

Velkommen til kunstnersamtale og broderiworkshop i Kristine Fornes` utstilling SUB PROSPEKT på SOFT galleri. Samtalen er mellom Ole Gaudernack, kurator ved Nasjonalmuseet, og kunstner Kristine Fornes. Workshopen pågår under og etter kunstnersamtalen.

Til wokshopen tar Kristine Fornes med Oslobilder/prospekter hun har samlet under arbeidet med utstillingen sin, som deltakerne kan brodere ut fra. Blant prospektene finner vi blant andre Røverstatene, Pipervika, Gråbeingårdene, smug, rønner, ulovlig skurbebyggelse, Fjerdingen, Blegeriet, Farveriet, Hjula Væveri, Gamlebyen menighetshus og Vaterlands kro.

Deltakerne kan fritt brodere frem byens undertekster og får mulighet til å fremheve historiske fakta, eller kanskje nye myter og historier får ta form?

Det vil være tråder og stoffbiter tilgjengelig for de som deltar.

Arrangementet er gratis. Påmelding innen 3. oktober til .(JavaScript must be enabled to view this email address) eller .(JavaScript must be enabled to view this email address)


GRATIS STUDENTMEDLEMSKAP

Er du bachelor- eller masterstudent med hovedområde tekstil ved en av Kunsthøgskolene? Jobber du med tekstile teknikker eller tekstile problemstillinger?
Da ønsker vi deg velkommen til et GRATIS medlemskap hos Norske Tekstilkunstnere.

Som studentmedlem får du muligheten til å erfare hva det vil si å tilhøre en fagorganisasjon
Les mer her: http://www.softgalleri.no/ntk/studmedlemsskap/


Performance-foredrag

Dessverre er Kiyoshi Yamamotos performancer avlyst den 5. og 6. april pga sykdom, men det er fremdeles noen få plasser igjen lørdag 26. april og søndag 27. april. Performancene starter begge dagene kl 14.00.

Du kan melde deg på, send en mail til: .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Det er begrensete plasser, "førstemann til mølla." Velkommen!


Gallerirunde i Kvadraturen lørdag 8. mars.

Gallerirunde i Kvadraturen lørdag 8. mars.

Da får dere også omvisning i Kristina Skantzes utstilling på SOFT.
Arrangementet er gratis, møt opp på galleri LNM ved Bankplassen kl. 13:30.
Omviser er kunsthistoriker Patricia Tveter.


Gallerirunde lørdag 25. januar

Gratis gallerirunde i Kvadraturen i følge med kunsthistoriker Kristine Fresvig.
Møt opp på RAM galleri kl. 13:30.
Dere får også en omvisning i utstillingen på SOFT.
www.kunstikvadraturen.blogspot.com


SOFT galleri i julen.

SOFT galleri i julen.

Galleriet holder åpent til og med fredag 20. desember.
I resten av desember vil utstillingen være tilgjengelig for publikum fra gaten via vårt store vindu.


Gratis omvisning i Kvadraturen

Gratis omvisning i Kvadraturen

Gratis omvisning lørdag 7. desember.


Utvidet åpningstid torsdag 28. november.

Torsdag 28. november åpner SOFT galleri utstillingen SALE av Marit Helen Akslen.

Pga. konkurrerende arrangement på Kunstindustrimuseet samme kveld, åpner vi dørene til galleriet allerede kl 16:30. Det blir servering av drikke, og dere får muligheten til å møte kunstneren Marit Helen Akslen, og se hennes svært aktuelle utstilling. Vi håper at mange av dere griper denne muligheten.

Vanlig utstillingsåpning, med innledning av Anne Karin Jortveit, vil være fra kl 18 - 20, som vanlig - Velkommen!


OBS!! SOFT galleri har ny frist for å søke om utstillingsplass.

SOFT galleri har endret søknadsfristen sin - ny frist for å søke om utstillingsplass er 1. desember 2013.
Les mer her: http://www.softgalleri.no/soft/soknad/


SOFT på Gustavsbergs Konsthall 2013 SOFT på Gustavsbergs Konsthall 2013

Første juni i år åpnet utstillingen SOFT på Gustavsbergs Konsthall i Stockholm, utstillingen sto over hele sommeren frem til 22. september. Denne utstillingen viste samtidig, norsk tekstilkunst for et stort svensk publikum, og spente fra billedvev til installasjon og film.


Gallerirunde lørdag 9. november.

Gallerirunde lørdag 9. november.

Opplev Kvadraturens mange spennende gallerier. Vår gallerirunde tar deg gjennom syv ulike visningssteder for samtidskunst på 1,5 time.

Når: Lørdag 09. november, kl. 13.30 - 15.00
Hvor: Omvisningen starter i Galleri LNM (Bankplassen)

Følgende gallerier er med på runden: RAM galleri, Galleri LNM, Galleri FORMAT, Galleri BOA, Tegnerforbundet, Norske Grafikere og SOFT galleri. Omvisningen er gratis og åpen for alle.


Rapporter for Dansk Tekstillaug

Vedlagt siste nummeret av Rapporter for Dansk Tekstillaug som er dedikert Nordisk tekstilkunst. Sari Syväluoma har skrevet artikkelen Nordisk tekstilkunst i dag, s 4-9.
Ekstra opplag ble produsert og kan fås tak i hos redaktøren Gina Hedegård Nielsen, .(JavaScript must be enabled to view this email address).
Last ned magasinet her


Karina Nøkleby Presttun i Dagsavisen og Bergens Tidende

Les om utstillingen til Karina Nøkleby Presttun som stod i Dagsavisen 12. september her:
http://www.dagsavisen.no/kultur/espedal-som-hvit-brud/
Les i Bergens Tidende 13. september her:
http://www.bt.no/bergenpuls/Espedals-hamskifte-2966673.html#.UjLF6LU4XIU


Torsdag 5. september kl. 19.00 i SOFT galleri.

TEKSTIL – stand up.
En uformell kveld med video/internettsnutter, samtaler og diskusjoner. Anne Karin Jortveit presenterer kunstnere, som amerikanske Rebecca Burgess og nederlandske Claudy Jongstra, som jobber med tekstil, ull og plantefarging ut fra en økologisk fundert plattform.
Det er fritt fram om andre har lyst til å vise og dele sine inspirasjoner.
Enkel servering.


Lørdag 31.august kl 14.00 i SOFT galleri

Spinne, luke, være sammen med dyr
Velkommen til performance med Siri Espeseth, Dyveke Sanne og Anne Karin Jortveit


Foredrag av Annemor Sundbø torsdag 29. august kl. 19:15 på Hovedøya. Foredrag av Annemor Sundbø torsdag 29. august kl. 19:15 på Hovedøya.

Velkommen til et spennende og innsiktsfullt foredrag om ull og spinning av en av Norges ledende strikkeeksperter.
Glansfull ull og lodne tråder som kunstnerisk uttrykksmiddel
- Historikk om vår norske sau, spinnemetoder og våre etterkrigs monumentalverk og framtidsscenario for spinnefaget
MERK sted: Lavetthuset på Hovedøya.
2. etasje - gå inn fra baksiden. Det blir også skiltet.
Båt 92 går fra Vippetangen kl 19:05.
Enkel servering.


Utstillingen SOFT i Stockholm

Norsk tekstilkunst er tydeligere enn den svenske, mener Maj Sandell ved Gustavsberg Konsthall. Med utstillingen SOFT vil de vise hva som rører seg innen norsk tekstilkunst.
Les intervju med Maj Sandell i Kunstforum: http://www.kunstforum.as/2013/08/norsk-tekstil-i-sverige/


Flott omtale i Kunstforum av utstillingen til Ingrid Toogood.

Les Kunstforums anmeldelse her:
http://www.kunstforum.as/2013/07/pa-tvers-av-sjangere/


Gratis introduksjonstime i spinning.

Gratis introduksjonstime i spinning.

Som en del av utstillingsprosjektet locus communis som åpner 8. august, vil kunstneren Anne Karin Jortveit tilby gratis introduksjonstime i spinning. Her kan man lære grunnleggende spinneprinsipper i en til en undervisning med Anne Karin Jortveit. Ta kontakt med SOFT galleri for påmelding og informasjon. Timene blir satt opp etter 20. august.


SOFT på Gustavsberg Konsthall

SOFT på Gustavsberg Konsthall

Lørdag 1. juni åpnet utstillingen SOFT på Gustavsbergs Konsthall i Sverige. Samarbeidet ble initiert av Gustavsbergs Konsthall da de gjennom flere år har fulgt med på SOFT galleri sine kvalitative sterke utstillinger. Denne utstillingen viser et nytt, svensk publikum hva norsk samtidig tekstilkunst er. Representanter fra både SOFT galleri og Gustavsbergs Konsthall står for utvalget av kunstnere som skal delta: Borghild Rudjord Unneland, Kari Steihaug, Unn Sønju, Hanne Frey Husø, Sidsel Palsmtrøm, Regien Cox, Astrid Runde Saxegaard og Løvaas & Wagle. Les også: http://www.gustavsbergskonsthall.se Se flere bilder her: http://www.gustavsbergskonsthall.se/00kgtem.html


Ny bokanmeldelse i SOFT magasin i dag.

Runa Boger har skrevet en anmeldelse av boka
Else Marie Jakobsen
Levd liv Vevd liv
av Janne Leithe. Du finner artikkelen her: http://www.tekstilkunst.org/magasin/bok_artikkel/else_marie_jakobsen


Du kan nå søke om utstillingsplass på SOFT galleri.

Du kan nå søke om utstillingsplass på SOFT galleri.

Søknadsfrist er 31. januar 2013.
Du finner mer informasjon ved å klikke på "Søknad om utstilling" i margen til venstre.


Nye artikler i SOFT magasin i dag.

Nye artikler i SOFT magasin i dag.

I dag har vi lagt ut nye artikler i SOFT magasin, gratis og tilgjengelig for alle.
Du kan velge om du vil lese i vårt webmagasin eller laste ned bladet som en pdf.
Du finner magasinet her: http://www.tekstilkunst.org/index.php/magasin/


Gallerirunde i Kvadraturen Gallerirunde i Kvadraturen

Årets siste gallerirunde i Kvadraturen foregår 8. desember kl 13.30 - 15.30.
Det er oppmøte på Galleri LNM.
Som alltid er arrangementet gratis - det vil også bli servert gløgg og pepperkaker.
Velkommen!


SOFT magasin 2012

SOFT magasin 2012

Ny utgave av SOFT magasin er her, tilgjengelig for alle. Du finner magasinet på vår webside.
Magasinet finnes både som nettmagasin og som pdf til nedlasting og utskrift.

Ansvarlig redaktør er tekstilkunstner og kunsthistoriker Runa Boger.

”SOFT magasin 2012 speiler noe av mangfoldet innen tekstilbasert kunst; fra offentlig utsmykkinger, strikkegrafitti og garnbombing, vandreutstillinger i Øst Europa, ulike separatprosjekter i varierende lokaliteter til den 13. Documentas revitalisering av Hannah Ryggen som samfunnsengasjert- og politisk vever.”

Kos dere med SOFT magasin.


Gallerirunde lørdag 20. april

Gallerirunde lørdag 20. april

Velkommen til omvisningsrunde i galleriene i Kvadraturen i følge med kunsthistoriker Patricia Tveter.
Arrangementet er gratis, møt opp på RAM galleri kl 13:30!
http://www.kunstikvadraturen.blogspot.no/


Teaterforestilling på SOFT.

Teaterforestilling på SOFT.

Prosjekt Utsen spiller "I morgen skal det være åpent for alle"
skrevet av Hanne Ørstavik. (utdrag fra)
Spilles på SOFT galleri, lørdag 29.september ca kl 12, 14 og 15.
Forestillingen er gratis. velkommen!


Anmeldelse av utstillingen UNWOUND.

Anmeldelse av utstillingen UNWOUND.

Se anmeldelse av Elisabet Storhaug sin utstilling UNWOUND i Billedkunst nr 5 - 2012.
http://www.billedkunstmag.no/Content.aspx?contentId=2502&menu1=6&menu2=0


Oslo Kulturnatt 2012

Oslo Kulturnatt 2012

Vi har kveldsåpent under Oslo kulturnatt på fredag 14. september fra kl 18 - 22.
Velkommen!


Gallerirunde i Kvadraturen på lørdag 8. september.

Gallerirunde i Kvadraturen på lørdag 8. september.

Arrangementet er gratis.
Møt opp på RAM galleri kl 13:30.
Kunsthistoriker Patricia Tveter gir en guidet omvisning i en rekke av galleriene i Kvadraturen. Velkommen!


TIRSDAG ikke torsdag.

TIRSDAG ikke torsdag.

Pga. Øya - festivalen har vi fremskyndet neste utstillingsåpning.
Utstillingen til Elisabet Storhaug åpner TIRSDAG 7. august kl. 18 - 20, Velkommen!


KUNST i Kvadraturen.

Bli med på gallerirunde lørdag 9. juni i følge med kunsthistoriker Patricia Tveter.
Arrangementet er gratis. Møt opp på RAM galleri i Kongensgate 3, kl 13:30!
For mer informasjon: www.kunstikvadraturen.blogspot.com


Intervju med Nina Bang Larsen i Kunstforum

Se Intervju med Nina Bang Larsen om utstillingen Innanfor / Utanfor, i Kunstforum på nett.
http://www.kunstforum.as/2012/04/humoristisk-gravalvor/


Se anmeldelse av utstillingen Sky travellers i KUNSTforum

http://www.kunstforum.as/2012/01/en-liten-stor-verden/


Velkommen til å søke om utstillingsplass på SOFT galleri

Frist for å søke om utstillingsplass for 2013 er 31. januar 2012.
Vi mottar søknader digitalt i pdf-format.
Se mer informasjon i margen til venstre under "Galleriet."


NY omvisning i Kvadraturen 26. november.

NY omvisning i Kvadraturen 26. november.

Førstkommende lørdag, 26. november, blir det ny omvisning i alle galleriene i Kvadraturen. SOFT galleri åpner ny utstilling på torsdag så hvis man vil ha en litt grundigere innføring i utstillingen "Kulisse for absolutt suverenitet" av Petrine Lillevold Vinje anbefaler vi at dere stiller opp på denne omvisningen! Møt opp på RAM galleri i Kongensgate klokken 13.00. Velkommen.


SOFT magasin

Nå er SOFT magasin - et nettbasert magasin for tekstil billedkunst oppe og går. Vi feiret begivenheten i SOFT galleri 1. desember med taler og bobler i glasset.

Sjekk ut magasinet her: softmagasin.no


Gartis omvisning i KVADRATUREN lørdag 29. oktober.

Gartis omvisning i KVADRATUREN lørdag 29. oktober.

Lørdag 29. oktober blir det gratis omvisning til alle Kvadraturens fine gallerier. Klokken 13.00 - 14.30. Rute: RAM galleri, LNM, Kunsthåndverkernes i Kongensgate, Galleri FORMAT, SOFT galleri, Tegneforbundet og Norske Grafikere.

Velkommen!!


Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk.

Vi gratulerer Ingunn Skogholt med innkjøp fra Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk. Hennes arbeid Fragile Energy 2 (se bilde) har blitt kjøpt inn og skal, etter endt utstilling her hos oss, til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Foto: Hugo J. Mackenzie-Robinson.


Kunsthåndverkprisen 2011

Kari Dyrdal tildeles kunsthåndverkprisen 2011 fra BKH for kunstverket Valser. Kari Dyrdal er professor ved Kunsthøgskolen i Bergen innen fagområdet tekstil.

Kunsthåndverkprisen tildeles kunstneren bak det mest markante kunstverket på utstilling Kunsthåndverk 2011, som vises på Nasjonalmuseet, Kunstindustrimuseet i perioden 18. september – 11. desember.

Årets prisjury har bestått av kunsthistoriker og skribent Mona Gjessing, samt kunsthåndverkerne Ingun Myrstad og Franz Schmidt. I prisjuryens uttalelse står det:

Valser er en vevet tekstil, og representerer dermed kjerneverdier i kunsthåndverket. Samtidig er arbeidet en fornyelse av sin kategori ved at det er framstilt ved hjelp av digital vev. Motivmessig er arbeidet utradisjonelt. Motivet er hentet fra den industrielle framstillingsprosessen av garn. Valser har dermed et metaperspektiv; vevnaden viser deler av sin egen tilblivelsesprosess.Valser har taktile og visuelle kvaliteter som er umiddelbart tilgjengelige og åpner for en stor assosiasjons-rikdom.


Kulturnatten 2011

Fredag 16. september holder SOFT galleri vanlige åpningstider, men åpner dørene igjen klokken 18.00 og holder åpent til 22.00 som en del av Kulturnatten 2011. Vårt bidrag til arrangementet er Ingunn Skogholts vakre utstilling Fragile Energy.

Det er svært mye som skjer i byen denne kvelden, for fullt program gå inn på http://www.oslokulturnatt.no

Vi ønsker alle velkommen innom.


Høstutstillingen 2011

Tekstilkunst setter sitt merke på årets høstutstilling, og dette vel fortjent i følge leder for Den nasjonale jury, Arne Revheim. Flere fremtredende tekstilkunstnere er representert på utstillingen med kunstverk i stort format, blant annet: Gunvor Nervold Antonsen, May Bente Aronsen, Kristin Sæterdal og Kari Steihaug. Sistnevnte vant årest pris fra Fineart/kunstklubben på kr 25.000 for sitt kunstverk , Etter Markedet. Høstutstillingsprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) på kr 100.000 gikk til Aurora Passero for kunstverket, Fan Their Hearts, Inflame Them More. For dette verket fikk hun også Norske kunsthåndverkeres masterstipend tidligere i år.

Tekstilkunstner Turid Holter (1936-2011) er representert med kunstverket, Persefone.

Den nasjonale jury bestod av: Arne Revheim (leder), Line Halvorsen, Sidsel Palsmtrøm, Ellen Karin Mæhlum, Jon Gundersen og Ingeborg Kvame.

Utstillingen står til 9. oktober.


Scheiblers talentpris til John K. Raustein!

John Kåre Raustein, kunsthåndverk f. 1972 er en av våre mest markante tekstilkunstnere. Hans uortodokse broderier og installasjoner med store mengder av stoff drapert i sensuelle former, plasserer ham i særklasse i Norge og internasjonalt. Broderier av skiftenøkler og redskaper assosierer vi først og fremst med den mannlige sfæren, og når disse appliseres til strykebrett og andre bruksgjenstander oppstår den uortodokse symbiosen. Prisen er på kr 150.000,-


Velkommen til jubileumsutstillingen HUNDRE - på Kunstnerforbundet

Velkommen til jubileumsutstillingen HUNDRE - på Kunstnerforbundet

Da Kunstnerforbundet kunne åpne sin første utstilling den 11. desember 1910 var det på bakgrunn av "et møte over et godt glass konjakk i Kviteseid" der Henrik Sørensen, Henrik Wetlesen, Hans Ødegaard og Oluf Wold-Torne "lå og malte" som det het den gang. Ler mer her.


Magdalena Abakanowicz og Norge

Magdalena Abakanowicz og Norge

Tekstilkunstner Runa Boger presenterer sin kunsthistoriske masteroppgave som ble avlagt høsten 2010 ved Universitetet i Oslo, Magdalena Abakanowicz og Norge: Stilskaper eller frigjørende forbilde? En drøftelse av Abakanowicz betydning for norsk tekstilkunst 1960-1980. Foredrag på Lavetthuset, Hovedøya, tirsdag 24. mai fra kl 1700 Les masteroppgaven her.


The 8-th international Kaunas Biennial TEXTILE 11

The 8-th international Kaunas Biennial TEXTILE 11: REWIND-PLAY-FORWARD (22/09/2011 - 04/12/2011) open together with the 16th European Textile Network (ETN) conference in Kaunas / Lithuania. Openings of more than 10 exhibitions, ETN conference' lectures, meetings and excursions, as well as contemporary dance festivals' program which projects reveal the collaboration among textile artists and dance troupes, will last till the 30th of September! TEXTILE-FLUXUS week is intended on 4th-9th October, 2011.


Kunst rett Vest - søknadsfrist 15. april

Vi oppfordrer alle profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Vestregionen (Asker, Bærum, Drammen, Hole, Hurum, Jevnaker, Krødsherad, Lier, Modum, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Ringerike, Røyken, Sande, Sigdal og Svelvik) til å søke. 10.000 kr til årets Kunst rett Vest-kunstner 2011. Kunst rett Vest vil bli arrangert 11.–23. oktober 2011. Kollektivutstillingen holdes i NSBs gamle vognhaller på Sundland i Drammen. Kunstnere holder åpne atelierer/verksteder.


Norsk tekstilkunst i et internasjonalt perspektiv

Hjertelig velkommen til mottakelse i Trondheim Kunstmuseums lørdag 4. desember kl. 17. i anledning av åpningen av utstillingen Norsk tekstilkunst i et internasjonalt perspektiv Utstillingen vil bli presentert av Randi Nygaard Lium. Mange av kunstnerne vil være til stede.


”Vilt og poetisk”

En litterær samtale mellom forfatterne Tomas Espedal og Ole Robert Sunde Tirsdag 30.11, kl.13 på stofftrykksalen – kunstfag - tekstil. Åpent for alle interesserte.


Invitasjon til workshop "Flyvende teppe" på KHiO Kunstfag tekstil

Vi på tekstil skal holde workshop i uke 47. Medlem i Norske Tekstilkunstnere er velkommen til forelesninger og det er mulig å delta i workshopen som ender på fredag i form av en happening der et 300m2 rosa “teppe” skal løftes ved hjelp av 80 ballonger. Workshopen vil foregå i tekstil trykksal.


Uformell heklekafè til "The Hyyperbolic Crochet Coral Reef"

For de som er interessert møtes vi Onsdag 13. oktober kl. 18.00 i cafeen til Kunstnernes Hus for å hekle til "The Oslo Reef". Ta med garn og heklenål!


Nordiske konferansen om opphavsrett på billedområdet

Vi har gleden av å invitere til den årlige Nordiske konferansen om opphavsrett på billedområdet Konferansen avholdes på Litteraturhuset i Oslo den 11. og 12. november 2010 Konferanseprogram, praktisk informasjon og system for påmelding/betaling er tilgjengelig på vårt nettsted.


"Open sewing circle - stitching together", HV Galleri, Stockholm

Broderi-workshops 11. – 15. september, kl. 11.00–16.00. Ele Carpenter, Kristina Lindström och Åsa Ståhl förbinder det textila hantverket med digital teknik och kommunikation. De visar broderier och leder workshops i HV galleri. Fiber Art Sweden arrangerar. Curator: Margareta Klingberg. Programmet ingår i Points of Departure. Välkommen till vernissage lördagen den 11. september 11.00–16.00. Utställningen pågår i galleriets fönster 28. augusti – 3. oktober.


Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid

For potensielle søkere til stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid, institusjonstilhørighet ved Kunsthøgskolen i Bergen & ved Grieg Akademiet. Informasjon om programmet og søkerveiledning. Torsdag 7. oktober kl 13 – 16. Møtet holdes ved KHiB: Møterommet 2. etasje Strømgt 1. Les mer >>


Pris til Kari Dyrdals LODD under Global Intrigues, Riga, Latvia

Pris til Kari Dyrdals LODD under Global Intrigues, Riga, Latvia

På utstillingen Global Intrigue som åpnet fredag 9.juli i Riga, Latvia, mottok Kari Dyrdal pris fra Nasjonalmuseet for Kunst, Latvia, for sitt arbeid LODD, et arbeid i digital vev.


Reisestipender til tekstilkunstnere!

To av fem reisetipender på Telemark Kunstnersenters Sommerutstilling 2010 gikk til tekstilkunstnere! Ann-Kathrin Samuelsen og Anne Stabell. Se denne linken for omtale og juryens begrunnelser Juryen besto av Gisle Harr (NBK) og Ingjerd Hanevold (NK) Utstillingen står i hele sommer, frem til 21.august. TIRS-FRED kl. 11-16. LØRDAGER kl. 12-16. Fri entré. Dette er en fin anledning til å oppleve Telemark Kunstnersenters nye lokaler i Skien.


Hold av dagen

Hold av dagen

Den årlige nordiske dagen om opphavsrett på billedkunstområdet. 11. - 12. september 2010 Litteraturhuset, Oslo.


Rapport fra 13. Internasjonale Tekstiltriennale i Lodz

Rapport fra 13. Internasjonale Tekstiltriennale i Lodz

Stor jubel i den norske leiren, sølvmedalje til Kari Dyrdal og gull (Grand Prix) til Anne Gry Løland.


Gjesteatelier – artist-in-residence 2011

Gjesteatelier – artist-in-residence 2011

Søknadsfrist for artist-in-residence 2011 på Nordisk kunstnarsenter Dalsåsen er 1. juni 2010. Les mer her.


Prekvalifisering ved Marienlyst ungdomsskole

Utlysning om prekvalifisering ved Marienlyst ungdomsskole Frist for innsendelse av materiale, 30. april.